Akkerbouw

Achtergrond

Vraag keert terug op lager prijsniveau

Een stilvallende vraag heeft de prijzen op de uienmarkt in de afgelopen twee weken weer flink doen dalen.

Op het lagere prijsniveau is er wel weer wat vraag. Na de flauwe stemming vorige week is de afzet weer wat in rustiger vaarwater terechtgekomen.

De bestellingen uit andere Europese landen zijn op dit moment wel wat minder. Daar komt de opstomende nieuwe oogst vanuit het Zuiden langzaam maar zeker in beeld van de inkopers. Brazilië daarentegen blijft toch nog wel een paar weken aan de markt. Mede daardoor blijft de vraag nog wel  aardig doorlopen.

De regionale beurs in Emmeloord merkt op dat er sprake is van een opmerkelijke situatie in de uienmarkt. De stemming is inmiddels toch weer wat vriendelijker is dan een week geleden. De vraag is op het lagere prijsniveau weer wat aangetrokken en dat zorgt er voor de prijzen nu standhouden. Het resultaat hiervan is dat de stemming in de markt nu wordt omschreven als rustig, nadat vorige week toch duidelijk sprake was van een flauwe markt.

De noteringen van de grovere uienpartijen zakten deze week naar €16 tot €18 per 100 kilo. Dit prijsniveau kwam tot stand op zowel de beurs in Goes als in Emmeloord. De prijzen van de fijnere partijen liggen daar een €1 onder.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Uien Emmeloord

Rode uien Emmeloord

Bio-uien Emmeloord

Uien Goes

Uien Middenmeer

Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.