Akkerbouw

Achtergrond

Uienmarkt is weer prijshoudend

De inkopers van uien zijn weer meer op het boerenerf te signaleren. Na teruggelopen animo, met als gevolg vorige week lichte prijsverlagingen, wijzigt de marktstemming weer van rustig in prijshoudend.

De baalprijs is verhoogd in de afgelopen weken, maar nog lang niet op het juiste niveau ten opzichte van de inkoop. Verpakkers en sorteerders hebben echter weer werkvoorraad nodig. De tot dusver zeer vlotte export naar Brazilië kalmeert. Er komt wel meer vraag voor andere bestemmingen, ook binnen de EU zelf.

Prognose: prijsstijging.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.