Akkerbouw

Achtergrond

Prijs aardappelen weer iets hoger

Door Jack Kwakman

Aardappelen brengen nog steeds erg weinig op, maar de noteringen stijgen deze dagen wel. In het segment fritesgeschikt is er alleen voor de goed bakkende aardappelen wat meer emplooi. De aanvoer richting verwerkers van fritesaardappelen is zeer beperkt, want ze hebben zich tot het einde van het bewaarseizoen bijzonder goed ingedekt. Goed bakkende partijen van soorten zoals Markies zijn ook voor export meer gevraagd.

Prognose: lichte prijsstijging

 

 

Meer informatie over de prijzen van aardappelen vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:

Bintje Belgapom

Fritesaardappelen VTA

Fritesaardappelen Goes

Fritesaardappelen Emmeloord

Fritesaardappelen Rotterdam

Termijnmarkt Frankfurt april 2016

Of registreer je om te kunnen reageren.