Akkerbouw

Achtergrond

Grove bewaarpeen blijft goed gevraagd

De Duitse markt is voor de Nederlandse bewaarpeen zo goed als weggevallen.

De levensmiddelenhandel is er vrijwel geheel op nieuwe oogst peen uit Israël en Zuid-Europa (Spanje) overgeschakeld. Alleen met grove sortering kan er nog zaken worden gedaan, voor de verwerkende bedrijven zoals de groentesnijders. België is nog wel in beeld voor Nederlandse leveringen veldgewas, verder is er goede vraag uit oostelijk Europa c.q. Polen. In het algemeen geldt ook daar dat de grovere peen het best valt te verkopen. Vandaar dat de telersbeurs Emmeloord deze week B-peen iets hoger noteerde, waarmee de notering aan de bovenzijde zelfs die van schaaltjespeen met een euro overtrof.

Geleidelijk komt er meer aanvoer van nieuwe oogst peen uit Spanje, dat zal de komende weken de prijzen kunnen beïnvloeden. Voor de ook in de staart van het seizoen toch nog goed verkrijgbare bewaarpeen zal het resulteren in een gelijkblijvend prijspeil. De stemming voor de komende week lijkt prijshoudend.

Prognose: prijs gelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.