Akkerbouw

Achtergrond 2363 x bekeken

Aardappelprijzen stijgen fractioneel

Kleine wijzigingen in de aardappelnoteringen geven aan dat er scherper wordt gekeken naar de kwaliteit, lees de bakkwaliteit en het onderwatergewicht.

Rotterdam gaf maandag minieme (5 en 13 cent per 100 kilo) verhogingen door voor de fritesnoteringen, naast een licht positievere exportprijs. Voor de partijen die aangeboden worden voor de droogindustrie bleef gemiddeld het peil gelijk, met verlaging van de onderkant maar verhoging aan de bovenkant. Belgapom meldde vorige week al dat voor de niet-Bintje fritesaardappelen iets meer betaald wordt. Tot slot kunnen binnenkort de relatief tragere aanplant en groei van de nieuwe oogst gewicht in de schaal gaan leggen.

Prognose: prijs stijgt licht.

Of registreer je om te kunnen reageren.