Akkerbouw

Achtergrond 1207 x bekeken

Lage prijs is nog troef op aardappelmarkt

De handel in aardappelen blijft ronduit tam. De prijzen kwamen in de vorige week nauwelijks van hun plaats, met aanhoudend druk op het toch al lage niveau.

De plus in de notering voor fritesgeschikt van Emmeloord afgelopen donderdag was eigenlijk cosmetisch. Voor de voorgaande prijs waren er maar heel weinig, vrijwel gelijke, transacties geweest. De prijs voor exportaardappelen sukkelt. Rotterdam verlaagde maandag de notering met 50 cent. Er is te veel aanbod, ook vanuit het segment fritesgeschikt. Houdbaarheid en vooral goede bakeigenschappen gaan voor fritesaardappelen de komend maanden steeds belangrijker worden in de vrije verkoop.

Op de termijnmarkt loopt het aprilcontract onderhand af. Voor het junicontract is al relatief veel gehandeld. Voor de nieuwe oogst (contract april 2016) handhaaft de prijs zich rond €14,50 in afwachting van nieuws over de voortgang van het poten en de areaalontwikkelingen. 
Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.