Akkerbouw

Achtergrond 1679 x bekeken

Termijnhandel nieuwe oogst groeit vroeg

De zakkende telersprijzen voor aardappelen, met als meest recente die van Goes (voor alles 25 cent in de min op dinsdag 17 maart), geven de malaise in de daghandel aan.

Deze kenmerkte zich lang door bewegingloosheid, maar telers moeten van partijen aardappelen af en er zijn geen ontwikkelingen die de prijs een positieve impuls kunnen geven. Dat geldt zowel voor de daghandel, met abominabel lage noteringen voor met name de frites- en exportaardappelen, maar ook voor de aardappeltermijnmarkt. Voor het aprilcontract was de fut, voor zover nog aanwezig, er al uit. De prijsdruk krijgt nu ook effect op het junicontract, dat enkele weken geleden meer in de belangstelling kwam, passend bij het voortschrijdende bewaarseizoen. Voor de nieuwe oogst, contract april 2016, is al vroeg belangstelling. Er is aanzienlijk meer handel voor geweest dan in voorgaande jaren en de prijs loopt langzaam maar zeker op.

Prognose: 2016 stabiel tot duurder.

Meer informatie over de prijzen van aardappelen vindt u in Boerderij op Maat:

Bintje Belgapom

Fritesaardappelen VTA

Fritesaardappelen Goes

Fritesaardappelen Emmeloord

Fritesaardappelen Rotterdam

Termijnmarkt Frankfurt april 2016

Termijnmarkt Frankfurt april 2015

Of registreer je om te kunnen reageren.