Akkerbouw

Achtergrond

Uienhandel zit in rustig vaarwater

In de uienhandel blijft het rustig. Het aanbod uien is momenteel voldoende. De voorraad bij telers is nu groter dan aan het begin van het seizoen werd verwacht.

Na de eerste prijsdaling voor de notering van Goes vorig week, trekt de prijs begin deze week aan de onderkant licht op. De telersbeurs in Goes heeft notering voor uien 30 procent grof met 13 cent verhoogd naar €18 tot €19,50 per 100 kilo. Voor 60 procent grof bleef de notering deze week onveranderd op €17 tot €19 per 100 kilo.

Dalingen

Door het ruime aanbod zijn de noteringen op de beurs in Emmeloord gedaald. Voor uien 30 procent grof wordt 50 cent lager genoteerd op €16 tot €19 per 100 kilo. De notering voor uien 60 procent grof is verlaagd met €1 naar €15 tot €19 per 100 kilo.

Export

De export loopt prima door deze week. De kwaliteit laat het hier en daar wat afweten, waardoor de uien niet overal kunnen worden afgezet. Afrika blijft deze week de grootste afnemer. Tot aan begin van het nieuwe jaar worden er door Afrika en Brazilië wel uien geïmporteerd. Daarmee blijft de vraag naar verwachting aan. Belangrijke factoren voor de export zijn kwaliteit en prijs. Nu de prijzen iets aan het dalen zijn, worden de uien aantrekkelijker voor importeurs.

Prognose: licht dalende prijzen.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.