Akkerbouw

Achtergrond

Geen verrassingen op aardappelmarkt

De rustige stemming op de markt houdt aan, door het beperkte aantal transacties. De grote hoeveelheden contractaardappelen stuwen de marktwerking.

De telersbeurs in Goes heeft de notering ongewijzigd gelaten voor fritesgeschikte aardappelen. De beurscommissie van Emmeloord verlaagt de prijs licht aan de bovenkant. Daarmee blijft de prijs voor fritesgeschikte aardappelen schommelen tussen €11 tot €14 per 100 kilo.

Het huidige prijsniveau voor frietgeschikte aardappelen ligt niet ver van de termijnmarktnotering in Leipzig voor het aprilcontract 2016 af. Deze notering schommelde afgelopen week rond de €14 per 100 kilo. Op donderdag 17 december sloot de termijnmarkt op €14,20 per 100 kilo.

Prijs Bintje daalt in België

De prijs van Bintje daalt verder in België. Belgapom noteert 50 cent lager voor Bintje op €9 per 100 kilo. De 'droog uit de schuur'-notering begon dit seizoen op €10 per 100 kilo en heeft de laatste weken enkel ingeleverd. En dat terwijl de af land-partijen dit seizoen voor €11 en €12,50 per 100 kilo zijn verkocht.

Prognose: rustige stemming op aardappelmarkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.