Akkerbouw

Achtergrond

Uienprijzen in de lift

De stemming is positief in de uienhandel. De laatste af-landpartijen worden nu verwerkt en de vraag blijft.

De toenemende aankopen van sorteerders en verpakkers zorgen voor een stijgende lijn in de uienprijs. De noteringen op de telersbeurs in Goes zijn gestegen. Daarmee komt de uienprijs voor zowel 30 procent grof als 60 procent grof op €16,50 tot €18 per 100 kilo uit.

Prijzen beurs Emmeloord stijgen

Ook de prijzen op de beurs in Emmeloord stijgen. Voor 30 procent grof noteert de beurscommissie €1,25 hoger op €16 tot €19 per 100 kilo. De prijs van uien met 60 procent grof stijgen met €1,75 naar €16,50 tot €19. De verwachting is dat de prijzen blijven stijgen als de kwaliteit goed blijft.

Export trekt aan, vraag naar grove uien neemt toe

De export is aangetrokken, nu Brazilië weer uien afneemt. In het zuiden van de Braziliaanse uienregio wordt nu geoogst, maar door zware regenval verloopt dit niet soepel. Hierdoor is de vraag naar grove uien gestegen, met als gevolg dat de prijs voor grove uien is opgetrokken rond het prijsniveau van de fijnere partijen. De exportvolumes zijn niet heel groot nu de prijzen zijn gestegen. De prijzen lagen een jaar geleden rond €8 en €9 per 100 kilo. Voor importeurs zijn uien duur, daarom kopen ze kleinere hoeveelheden dan een jaar geleden.

Prognose: stijgende uienprijzen.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.