Akkerbouw

Achtergrond

Uien houden prijs stevig vast

De marktstemming markt is behoorlijk vast. Het aanbod is deze week kleiner dan de vraag. De uiennotering 30 procent grof in Goes is 1,88 verhoogd naar €14,50-€17,50 per 100 kilo. Voor 60 procent grof noteerde de beurscommissie €1,38 hoger: €14-€17 per 100 kilo.

De beurs in Emmeloord noteert voor uien droog uit de schuur met 30 grof 50 cent hoger op €15 tot €17,50 per 100 kilo. Voor 60 procent grof wordt ook 50 cent hoger genoteerd op €15 tot €17 per 100 kilo. De bandbreedte van de uiennotering in Emmeloord wordt hierdoor smaller.

De fijnere sortering uien blijven in trek. Al gebeurt er niet veel op het moment. Dat komt doordat sorteerbedrijven nog voldoende uien op voorraad hebben liggen.

Export uien trekt aan

De export trekt deze week wel wat aan. De eerste uien gaan ondertussen weer richting Brazilië. Al zijn het tot nu toe kleine volumes. Als de kwaliteit goed blijft tijdens transport, kunnen de volumes de komende periode oplopen, en daarmee ook het prijsniveau.

Volumes uien in Verre Oosten slinken

Met een aankomend islamitisch feest, aan het eind van de maand, begint de vraag vanuit Afrika ook aan te trekken. De volumes in het Verre Oosten beginnen wat op te raken, waardoor ook vanuit daar de vraag begint aan te trekken.

Prognose: vaste stemming op de uienmarkt.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.