Akkerbouw

Achtergrond

Lichte prijsstijging; rustige uienhandel

De uienhandel is deze week rustig. Alle af land uien zijn nu wel weg. Er zit weinig voorraad bij verpakkers, waardoor de prijzen licht zijn gestegen op de verschillende beurzen.

De notering van uien met 30% grof op de beurs in Goes is met €1 verhoogd naar €17,50 tot €19 per 100 kilo. Voor uien 60% grof noteerde de beurscommissie €0,75 hoger op €17 tot €19 per 100 kilo.

Ook de uienprijzen op de beurs in Emmeloord stijgen licht. Voor zowel 30% grof als 60% grof wordt 25 cent hoger genoteerd op €17 tot €19 per 100 kilo.

Kwaliteit uien lijkt terug te lopen

Hoewel de prijzen stijgen, lijkt het erop dat de kwaliteit van uien aan het teruglopen is. Het vertrouwen in de kwaliteit van uien is er aan de koperskant nog niet. Dit heeft tot gevolg dat kopers nog steeds kleine volumes afnemen. Hierin is er niets veranderd ten opzichte van vorige week. Het kan nog wel drie weken duren voordat er duidelijkheid over de kwaliteit is.

Redelijk hoog prijsniveau

Voor de betere partijen wordt €20 per 100 kilo betaald, maar de prijs van gewone partijen ligt rond €18 tot €19 per 100 kilo. Dit prijsniveau is redelijk hoog, waardoor afnemers geneigd zijn om elders in de wereld te kijken naar partijen uien voor een lagere prijs. Daarbij ligt Frankrijk plat, na de terroristische aanslagen van afgelopen week.

Prognose: Vaste stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.