Akkerbouw

Achtergrond

Hogere uienprijs voor kwaliteit

De stemming in de uienmarkt is nog steeds vast. Toch steeg de uiennotering in Goes deze week met 50 cent naar €17,50 tot €20 per 100 kilo voor uien 30% grof.

Dankzij partijen van zeer goede kwaliteit steeg de prijs aan de bovenkant, hoewel het grootste gedeelte van de uien tussen €17,50 en €19 per 100 kilo de schuur uitgaat. Voor uien 60% grof is de notering met 25 cent verhoogd naar €17 tot €19,50 per 100 kilo.

De noteringen op de beurs in Emmeloord blijven ongewijzigd op €17 tot €19 per 100 kilo, voor zowel uien 30% grof als 60% grof. Voor goede kwaliteit wordt €1 meer betaald.

Kwaliteit laat te wensen over

De kwaliteit laat hier en daar toch wat te wensen over. Daardoor is het dit jaar lastiger om goede uien te vinden. Dat geeft een ander sentiment op de markt vergeleken met een jaar eerder; toen waren er voldoende goede uien beschikbaar.

Rustige export

Het is redelijk rustig met transacties aan de exportzijde deze week, omdat de prijs relatief hoog is voor importerende landen. Aan Indonesië is deze week niet meer geleverd. Doordat het quota eind december sluit, worden er geen schepen meer naartoe gestuurd. Brazilië is niet meer aan de markt. Ze hebben weliswaar een slechte eigen oogst, maar op dit moment geven ze voorrang aan de verkoop van deze uien.

Prognose: vaste stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer
Uien Leeuwarden

Of registreer je om te kunnen reageren.