Akkerbouw

Achtergrond

Startnotering uien droog uit schuur op €17,50

De stemming op de markt voor uien is vast. De vraag naar de middenmaat uien trekt aan. Maar het aanbod van deze uien is wat beperkter doordat er relatief veel grove uien zijn geoogst.

Hoewel het aanbod af land nog een beetje doorloopt, wordt er deze week niet meer genoteerd voor af land. De beurs in Goes verhoogde de notering voor uien met 30 en 60% grof droog uit de schuur met 13 cent naar €13,50 tot €14,75 per 100 kilo. De onderkant van deze notering is gebaseerd op enkele partijen die kort in de schuur hebben gelegen.

Droog uit schuur

De beurs in Emmeloord noteert deze week voor het eerst voor uien droog uit schuur. Voor 30 grof staat de startnotering op €14 tot €17,50 per 100 kilo. Voor 60% grof wordt €14 tot €17 per 100 kilo genoteerd. De fijnere partijen noteren een fractie hoger dan de grove, omdat dit seizoen een relatief grof product is geoogst. Daarnaast is er op dit moment juist wat meer vraag naar de middenmaat.

Export was rustig

De export is afgelopen week rustig geweest. De verwachting is dat het exportvolume weer gaat aantrekken met een paar weken.

Afzet van Nederlandse uien naar Afrika blijft doorlopen. Maar Senegal heeft dit afzetseizoen al redelijk wat uien geïmporteerd.

Een aantal partijen plantuien is eerder dit seizoen relatief snel afgezet. Vervolgens bleek na transport dat er toch wat mindere partijen tussen zaten.

Prognose: vaste stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.