Akkerbouw

Achtergrond laatste update:16 okt 2015

Rustige stemming uienmarkt houdt aan

De prijs is deze week over het algemeen stabiel gebleven. De stemming in de markt is rustig.

De uienprijs van 30 procent grof is door de beurscommissie van Goes met 50 cent verhoogd naar €12 tot €13 per 100 kilo. De beurs in Emmeloord noteert voor uien 30 procent grof af land stabiel op €11 tot €13 per 100 kilo. Voor uien 60 procent grof af land wordt ook stabiel genoteerd door de beurscommissie op €11 tot €13 per 100 kilo. Hier en daar wordt aan de bovenkant wel voor een hogere prijs uien verhandeld.

Oogst van zaaiuien

De oogst van de zaaiuien loopt op zijn eind. Het lijkt erop dat 90 tot 95 procent achter de planken ligt eind deze week. De uienoogst is dit jaar aanzienlijk later dan in 2014. Dat komt door de natte weersomstandigheden. Het rooien verliep vorig jaar een stuk soepeler. De kwaliteit van de uien was toen ook goed. Nu zijn er toch een aantal partijen uien die te lang nat op het land hebben gelegen waardoor de kleur er vanaf gaat.

Export loopt minder vlot

De export loopt deze week iets minder vlot door. In China zijn de prijzen gedaald onder invloed van een aanbod. Mede daarom is de vraag vanuit het Verre Oosten naar Nederlandse uien iets afgenomen. De Nederlandse uien gaan deze week voornamelijk richting Afrika.

Prognose: rustige markt.

 

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Bio-uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.