Akkerbouw

Achtergrond

Milde druk zorgt voor lichte prijsdaling

Er zit even wat druk op de markt nu nog niet alle af-landuien gerooid zijn. Op de beurs in Emmeloord is de prijs voor uien 30 procent grof af land met 50 cent verlaagd naar €11 tot €13 per 100 kilo.

De notering voor uien 60 grof af land wordt met 75 cent verlaagd naar €11 tot €13 per 100 kilo. Deze prijzen liggen €5 boven het niveau van vorig jaar. Hoewel er wat druk op de markt zit doordat nog niet alle uien binnen zijn, is de stemming rustig.

Goed weer

Het grootste deel van de uienoogst is binnen. Het goede weer van de afgelopen week heeft hieraan positief bijgedragen. Daardoor konden in korte tijd veel uien van het land worden gehaald. Voorgaande week begonnen de schuren wat leger te raken. Nu zijn de voorraden weer goed aangevuld.

80 procent van het land

Het lijkt erop dat toch wel 80 procent van het land is gehaald. De meeste uien zitten nog in Groningen en Friesland in de grond. Die uien zijn wat later rijp. De verwachting is dat na het weekend 95 procent gerooid zal zijn. In het oosten van het land kan nachtvorst eventueel iets stagnatie geven tijdens het rooien.

Prima export

De export loopt prima door naar het Verre Oosten, Afrika en Midden-Amerika.
Prognose: Rustige stemming.

Meer informatie over de prijzen van uien vindt u via de volgende linkjes in Boerderij op Maat:
Uien Emmeloord
Rode uien Emmeloord
Uien Goes
Uien Middenmeer

Of registreer je om te kunnen reageren.