Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Saldoberekening wintertarwe

'Bovengemiddelde opbrengst en kwaliteit.'

'De stand van het gewas was heel goed. En we hebben geen last gehad van natte plekken", zegt Nico Walstra van Maatschap Clevering. De oogst, veertien dagen vroeger dan normaal, verliep goed en de akkerbouwers profiteerden van een droge periode eind juli. "Eind juli zijn we gestart met dorsen en op 2 augustus hadden we de 90 hectare eraf. We hebben ook geen last van legering gehad". Er is twee keer groeiregulator gespoten. Walstra typeert de oogst als bovengemiddeld goed, zowel in opbrengst als in kwaliteit. "Met een hectoliter gewicht van 80 kilo mag je niet klagen." De tarwe gaat in eigen opslag. De stro-opbrengst was ook goed. "Alle stro hebben we zonder een druppel water onder dak gekregen." Het stro verhandelt de maatschap zelf. Over de onkruid- en ziektedruk klaagt Walstra niet: "Die was normaal. Duist hebben we bestreden met Avantis en Huzaar, maar die vormt bij ons niet zo'n groot probleem als elders in de provincie'.

 

.

Redactie Boerderij

Eén reactie

  • Je kunt beter koolzaad gaan verbouwen en met TCEGofour een deal sluiten voor de Bio Product processor. <> verdient toch wel aanzienlijk meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.