Akkerbouw

Achtergrond

Saldoberekening spinazie

'Weinig last van ziektes en op tijd wat neerslag.'

"Naast spinazie teel ik nog een aantal exclusievere gewassen voor de zaaizaad vermeerdering", zegt teler Michel Ernst. "De nieuwe combine met Varifeed-maaibord dorst zonder moeite en aanpassingen mijn tarwe, koolzaad, graszaad en spinazie." Ernst teelt jaarlijks spinazie en vindt dat hij er dit jaar 'mooi tussendoor is gerold': weinig last van ziektes, geen droogte en op tijd neerslag. Zo oogstte hij eenzelfde opbrengst als gemiddeld. Het dorsen ging wel makkelijker. Het gewas stond nog overeind, met dunne planten. De onkruiddruk noemt hij normaal, al had hij dit jaar veel minder last van kleefkruid. "Vorig jaar vormde het lastig te onderscheiden kleefkruid een probleem. Dit jaar stond de spinazie op een ander perceel en had ik er geen last van". De kosten van het zaaizaad zijn verdisconteerd in de opbrengstprijs." Al met al een saldo vergelijkbaar met vorig jaar."

 

.

Redactie Boerderij

Of registreer je om te kunnen reageren.