Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

IGC verwacht groei areaal tarwe

Londen – Het areaal tarwe in de wereld groeit volgend jaar. Dat verwacht de International Grains Council (IGC), een samenwerkingsverband van landen die veel graan exporteren of importeren. De IGC publiceert de eerste areaalprognose voor seizoen 2015/2016. De raad denkt dat het areaal tarwe groeit naar 224 miljoen hectare. Dat is 1,3 miljoen hectare meer dan dit seizoen.

Als de prognose van de IGC uitkomt, wordt dit het grootste tarweareaal in 17 jaar. De IGC denkt dat de akkerbouwers in de VS, Turkije en Oekraïne meer wintertarwe hebben gezaaid of meer zomertarwe gaan zaaien.

Volgens de IGC zijn de omstandigheden op het noordelijk halfrond voor het zaaien van wintertarwe over het algemeen goed. Alleen in Noord-Afrika, het zuiden van de VS en delen van Rusland en Oekraïne kunnen de tarwetelers wel wat neerslag gebruiken.

De prognose is opmerkelijk gezien de sterk gedaalde tarweprijs. Meestal leidt een lagere prijs tot krimp van het areaal. Daarnaast moet veel wintertarwe en alle zomertarwe nog gezaaid worden op het noordelijk halfrond.

Eén reactie

  • info36

    Biobrandstof

Of registreer je om te kunnen reageren.