Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Dringend bodem gezocht voor uienprijs

De plantuien zijn de afgelopen drie weken met grote stappen tegelijk in prijs gedaald.

In week 29 noteerden de plantuien op de beurs in Goes nog 13 tot 18 cent per kilo. Daar is nu nog maar amper een derde van over. Dit is niet bevordelijk geweest voor de afzet, want in zo'n sterk dalende markt blijven kopers aan de kant zitten. Zij wagen zich niet in zo'n markt omdat ze maar al te bang zijn te duur uit te zijn ten opzichte van de concurrentie. Aan de andere kant zijn de telersprijzen inmiddels zo ver gedaald dat de bodem wel in zicht moet zijn gekomen, simpel weg omdat de rek er aan de onderkant uit is geraakt. Daarmee komen we ook bijna aan het einde van de afzet van de plantuien en dan moet worden vastgesteld dat de verkoop door een overaanbod zeer teleurstellend was. Inmiddels is ook een begin gemaakt aan de oogst van de zaai-uien en dat brengt met zich mee dat dit product binnen afzienbare tijd de markt zal overnemen van de plantuien.

Prognose: lichte prijsdaling.

Laatste reacties

  • info36

    En maar uitbreiden jongens.

  • koestal

    zo is het al jaren met uien ,ze zijn duur of goedkoop

Of registreer je om te kunnen reageren.