Akkerbouw

Achtergrond

Voorspellingen wisselvallig weer drukken stemming termijnmarkt

Het lijkt steeds zekerder dat er wisselvalliger weer aankomt vanaf het weekend. Over de hoeveelheden die kunnen gaan vallen verschillen de verschillende weersites van mening, maar dát er neerslag komt, daar is iedereen het wel mee eens ondertussen.

In sommige gebieden begon het al behoorlijk droog te worden en komt de neerslag dan ook erg gelegen. De stemming van de afgelopen weken met het drogere weer verdwijnt door de neerslag echter ook en dus zien we de noteringen op de aardappeltermijnmarkt weer wat teruglopen naar €11,50 op dinsdag 24 juni.
De beursnotering van Goes bleef onveranderd, wat voor frites een notering van €4,00 tot €6,00 oplevert en voor export €4,00-€4,50. De Belgische PCA/Fiwap notering blijft echter nog verder zakken. De Bintje notering deed er daar aan de onderkant een halve euro af en staat nu op €2,50 tot €4,00.
PCA/Fiwap heeft ook een eerste notering voor machinegerooide vroege aardappelen gemaakt. Met €7,00-€8,00 is dit echter geen hoge start van het seizoen. Het laat zien dat de vroege start en groeiomstandigheden in het eerste gedeelte van dit seizoen gewoon goed zijn geweest. In vergelijking met vorig jaar: toen startte de notering voor Premières met €30,00. Ook de afloop van het oude seizoen en lage prijzen waarvoor nog oude partijen op te pikken zijn zorgt ervoor dat de Premières niet duur betaald worden op dit moment.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.