Akkerbouw

Achtergrond

Aardappeltermijnprijs niet gevoelig voor noodweer

Heftige onweersbuien in België en de Nederlandse grensstreek zorgden voor lokale schade. Vooral in het Belgische plaatsje Wingene was er veel schade in de tuinbouw, het kassengebied leed zwaar onder de heftige hagelbuien. De omvang van het noodweer bleek uiteindelijk te beperkt om dinsdag invloed te hebben op het verloop van de aardappeltermijnmarkt.

De markt opende zelfs zwakker en zakte na een opening van €11,70 terug naar een laagste prijs van €11,00. Het herstel volgende weer naar €11,60, waarna de markt sloot op €11,40 (-30 cent). De omzet was gematigd met 85 contracten.  De openstaande positie steeg naar 1.822 (+53) contracten.

De stemming in de oude oogst blijft nog altijd zwak, Rotterdam noteerde nogmaals een halve euro lager voor de fritesaardappelen met een notering van €4 tot €7. Exportaardappelen lieten eenzelfde verlaging zien met €7,00 tot €8,50. Ook in Goes werd flauw genoteerde met een fritesprijs van €4 tot €6 (-€1). Exportaardappelen noteerde eveneens zwak met een notering van €4 tot €5.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.