Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Dieptepunten termijnprijs aardappelen volgen elkaar op

Nieuwe dieptepunten in de termijnmarkt blijven elkaar nog steeds opvolgen. Met een slotprijs van €6,90 op het junicontract sloot de termijnprijs op dinsdag 6 mei 40 cent lager.

De forse verlaging van PCA/Fiwap naar €5,00-6,00 (-€1,30) voor Bintjes zorgde voor hernieuwde verkoopdruk in de termijnmarkt. Ook Goes moest flink door de knieën met een notering voor de frites van €7,50-9,50 (-1,50) en export €6,75-8,50 (-0,875). De grote stappen terug die de effectieve beursnoteringen laten zien, weerspiegelen de beroerde omstandigheden in de fysieke markt. Het gebrek aan afzetmogelijkheden buiten de verwerking om, wreken zich meer en meer in de laatste maanden van het seizoen. De nieuwe oogst heeft daardoor eveneens moeite om het prijsniveau vast te houden en zwakte af naar een laagste prijs van €11,90 en een slotprijs van €12,00 (-0,20).

De Vries & Westermann

Eén reactie

  • husky

    En er blijven nog steed koeien boeren aardappels poten.....telen wil ik het niet noemen als je bij het poten bijna vastrijd en met beregening net zo beregend als in de wei (stortbui dus)....maar goed melkprijs zal
    nog wel hoog genoeg zijn om deze hobby te blijven bekostigen.

Of registreer je om te kunnen reageren.