Akkerbouw

Achtergrond

Telersprijs uien doet een stapje terug

De vaart is er wat betreft de uienprijs al weer snel uit na enkele turbulente weken. De (te) snel gestegen prijzen zijn niet waar te maken in leveringen aan buitenlandse afnemers. De onrust in de Russische regio is een factor die deze handel parten speelt.

Importeurs houden even de boot af in afwachting van nieuwe ontwikkelingen. Daarbij komt nog dat voor Rusland alternatieven binnen bereik komen (Egyptische uien met name). De baalprijs biedt al met al geen marge van betekenis, afgezet tegen de dure inkoop. Dat geldt althans de daghandel. Wie als sorteerder momenteel uien inkoopt doet dat om te kunnen blijven draaien, maar koopt feitelijk werk. De telersprijs voor 30 procent grof van Goes ligt boven de baalprijs voor de maat drielingen.

Prognose: prijsdruk

Of registreer je om te kunnen reageren.