Akkerbouw

Achtergrond

Peen neigt naar prijsdaling in rustige markt

De vraag naar peen is rustig. Veldgewas gaat in redelijk normale volumes naar het buitenland, gewassen product is moeilijk te slijten.

In Oost-Europa en verder, richting Rusland, is er veel en voordelig geprijsd aanbod van overgehouden wintergroente (witte kool, knolselderij, bieten). De prijzen staan licht onder druk. Goede kwaliteit peen brengt 16 tot 17 euro per 100 kilo op, de mindere partijen 10 tot 12 euro. Vanuit het Verenigd Koninkrijk en ook wel Frankrijk komt groeiend aanbod van telers die uit kwaliteitsoverwegingen moeten rooien, als gevolg van relatief hoge temperaturen. Dit betreft vooral grovere (C-) peen. Het kan er toe leiden dat over een aantal weken in die categorie juist minder beschikbaar is.

Prognose: prijsdaling.

Of registreer je om te kunnen reageren.