Akkerbouw

Achtergrond

Lichte prijsdruk op peen van gangbare teelt

In het segment gangbare teelt is het erg rustig, al groeit het aanbod van partijen peen die toe zijn aan opruimen. Het is slechts moeizaam aan de man te brengen, vandaar druk op de onderkant van de telersprijs.

De handel in biologische peen loopt soepel naar het einde van het seizoen. Voor de biopeen wordt veel betaald, Emmeloord noteerde voor de vijfde maal achtereen 46 euro tot 53 euro per 100 kilo bij een prijshoudende stemming. Israël levert nu al drie weken biopeen van zijn nieuwe oogst, overigens van goede kwaliteit. De afnemers in het (Duitse) retailkanaal schakelen daarop over. De aanvoer uit Nederlandse bewaring wordt geleidelijk minder en is grotendeels al verkocht.

Prognose: gangbaar iets goedkoper.

Of registreer je om te kunnen reageren.