Akkerbouw

Achtergrond

Droogte drijft tarweprijs naar hoogste stand sinds juni

De prijsindex voor tarwe van de International Grains Council (IGC) steeg maandag naar 251 punten, de hoogste stand sinds 12 juni 2013.

De IGC baseert de prijsindex op tien noteringen verspreid over de wereld. De beurzen in Groningen en Goes noteren de hoogste prijzen van dit seizoen. De tarweprijs stijgt vooral doordat steeds meer landen kampen met droogte. Dat geldt voor de VS, Australië, Zuidoost-Duitsland en grote delen van Midden- en Oost-Europa.

Het maakt de graanhandel nerveus. Als de komende maanden genoeg neerslag valt, herstellen de opbrengsten nog in de VS en Europa. Maar de kans dat de tarweoogst van volgend seizoen 2014/2015 gaat tegen vallen, wordt steeds groter.

Of registreer je om te kunnen reageren.