Akkerbouw

Achtergrond

Daling beursnoteringen Goes en PCA/Fiwap remt termijnprijs

De termijnmarkt probeerde op dinsdag 25 maart gedurende de ochtend en het begin van de middag het stapje naar de 12 euro te maken, maar moest onder druk van de noteringen de stijging toch weer inleveren naar het slot toe.

Zowel de notering van PCA/Fiwap als Goes zakten iets. Dat zorgde ervoor dat er om 16:00 uur voor het aprilcontract nog maar een stijging van 10 en 20 cent op de borden stond voor april en juni.
PCA/Fiwap noteerde dinsdag voor Bintje 9-10 euro, een halve euro lager. De overige frietrassen stegen wel, met 25 cent tot €10,00-11,50 euro. In Goes kwam de fritesnotering uit op €10,25-14,75, wat ook een halve euro lager is. De exportnotering was €8,50-11,00, wat 25 cent lager is in vergelijking met vorige week.
Geen grote veranderingen dus op de termijnmarkt. Met nog ruim vier weken te gaan en weinig premie in de termijnmarktprijs leeft de markt van regionale beursnotering naar regionale beursnotering en op basis van de veranderingen daarin zal er een klein beetje verandering op de termijnmarkt plaats vinden.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.