Akkerbouw

Achtergrond

Markt fritesgeschikte aardappelen blijft flauw

Deze dagen is rechtstreekse handel in fritesgeschikte aardappelen tussen telers en aardappelverwerkers nauwelijks aan de orde, buiten meelevering.

Vraag ontbreekt. De notering van de beurs Emmeloord ging donderdag 6 februari vooral aan de onderzijde flink onderuit. In deze fase van het seizoen staat met name de prijs van rassen als Asterix en Fontane onder druk. De telers willen er in de dalende markt onderhand vanaf, ook doordat ze er niet beter op worden.  Innovator is eveneens wat goedkoper aangeboden. Zoals te verwachten viel wordt de bovenkant van de markt nu bepaald door Agria en Markies.  Voor de exportnotering bleef de terugval beperkt tot 50 à 75 cent, in een eveneens nog flauw gestemde markt.

Prognose: stabilisatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.