Akkerbouw

Achtergrond

Geen fritesnotering in Goes wegens onenigheid

De prijs van fritesaardappelen is een heet hangijzer. In België schakelde PCA/Fiwap dinsdagmiddag weer over op de 'vork'-notering (met boven- en onderkant) voor Bintjes: 9 tot 10 euro (-50 cent).

De Belgen meldden weinig vraag vanuit de verwerkende industrie en klein exportvolume. Daarna kwam in Goes de beurscommissie niet tot overeenstemming over de fritesnotering. Het was de tweede maal dit seizoen, al was op 10 december ook een exportnotering niet mogelijk.

De onenigheid spitst zich toe op de nog overwegende, prijsdrukkende invloed van meelevering met daartegenover de juist duurdere incidentele verkoop van fritesgeschikt aan buitenlandse afnemers. Een prijspeil onder  de 11 euro, zoals vorige week werd genoteerd, is volgens de telers niet aan de orde in het zuiden.

Prognose: stabilisering.

Of registreer je om te kunnen reageren.