Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Aanboddruk matige uien drukt de prijs

De uienprijs is verder onder druk gekomen. Goes verlaagde op dinsdag de notering voor zaaiuien met gemiddeld 50 cent per 100 kilo.

De bovenkant 75 cent, de onderkant 25 cent. Bureau Uienmarkt Informatie wijst erop dat de er als gevolg van lage prijzen ten tijde van de oogstperiode relatief veel uien zijn ondergebracht in tijdelijke opslag. Daarvan gaat de kwaliteit nu achteruit, waardoor de teler ze moet opruimen. In de komende weken zal het uienaanbod daardoor oplopen. Het biedt echter niet veel ruimte om de baalprijs wat te drukken, die ten opzichte van buitenlands aanbod hoog staat. De mindere kwaliteiten uien vergen immers meer werk voor de sorteerbedrijven dan het uitstekende product dat ze tot dusver verwerkten.

Prognose: prijsdaling.

Eén reactie

  • maxisprint

    bij aardappelen zie je wel eens dat ze in tijdelijke opslag worden bewaard,bij uien zie je het bijna nooit: goede beluchting is van levensbelang

Of registreer je om te kunnen reageren.