Akkerbouw

Achtergrond

Stemming op uienmarkt blijft vast

Zoals meestal het geval is in deze fase van het uienseizoen wacht de teler even af wat de prijs hem kan gaan brengen.

Het af land traject is zo goed als voorbij, de uien liggen in opslag. Het aanbod voor uien inkopers is matig. De stemming is vast, gesteund doordat het exportvolume tot nog toe zeer grote vormen heeft aangenomen. Net als vorig jaar heeft de teler de teugels in handen. Kooplust is er voor de periode tot en met januari, daarna zal de afzet in het buitenland seizoensmatig wijzigen. Vooral Afrikaanse landen kopen dan minder of, in het geval van Senegal, niets meer. Op Rusland, traditioneel een bestemming die juist in het voorjaar veel Nederlandse uien kan hebben, hoeft niet te worden gerekend.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.