Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Prijzen op graanmarkt leven even op

De graannoteringen veren deze week behoorlijk op. Zo steeg de indicatieve notering voor EU-voertarwe van het Productschap Akkerbouw met €8 ineens. EU-mais ging zelfs €9 omhoog. Het heeft te maken met internationaal krapper aanbod, vooral van de betere kwaliteiten.

De VS oogst minder mais en soja dan verwacht, gevolg van ongunstige weersomstandigheden. De export loopt er juist vlot. Op de termijnmarkt in Chicago stegen dinsdag 6 oktober de noteringen voor alle volgend jaar aflopende tarwecontracten met 1,2 tot 1,4 procent, die van mais met circa 2,5 procent en van sojabonen meer dan 3 procent. In Parijs neigen termijnprijzen van zowel mais als voertarwe tot stabilisatie.

Prognose: stabiel

Laatste reacties

  • farmerbn

    Volgens mij hebben de boeren een flink deel van de oogst al verkocht zodat de handel de prijs laat stijgen en de zakken gaat vullen.

  • John*

    daar is de markt niet naar.. de handel heeft de marktprijs al paar keer hoger proberen te leggen maar wordt telkens weer hard gestraft. geloof dat dit poging 3 is als je de termijnmarkt bekijkt.

Of registreer je om te kunnen reageren.