Akkerbouw

Achtergrond

Markt fritesaardappelen blijft futloos

Voor de derde achtereenvolgende maal liet de telersbeurs Emmeloord op donderdag 9 oktober verstek gaan bij prijsnotering voor af land geleverde fritesaardappelen van de zandgrond. Reden: te weinig verkocht volume om een prijsindicatie te geven.

Al weken verandert er nauwelijks iets. Verwerkers putten uit contractlevering aangevuld met wat meeleveraardappelen, waarvoor prijsformatiesysteem Agriprins deze week welgeteld drie transacties meldt. Verenigde Telers Akkerbouw zet vrijdag 10 oktober misschien voor het eerst 'een' prijs, omdat er naar verluidt wel aardappelexport is. Fritesgeschikt noteren is onwaarschijnlijk. De termijnprijs is op een dieptepunt, nu oogstprognoses het aanbod dat de sector de komende maanden kan verwachten steeds opschroeven.

Prognose: stabiel laag

Of registreer je om te kunnen reageren.