Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Emotie regeert op peenmarkt

Emotie leidt de peenmarkt en drukt de stemming. De Russische boycot zorgt voor onzekerheid in de handel. Koelhuizen nemen minder risico door meer voor derden te koelen of participatiecontracten af te sluiten.

Het pessimisme lijkt een beetje voorbarig, want er kan nog van alles gebeuren. Deze week zien we de afland prijs in Emmeloord met €2 per 100 kilo stijgen. In het bewaarsegment zakt de B-peenprijs met een halve euro, maar de schaaltjespeen krijgt er een halve euro bij.

Prognose: prijs stabiel.

Eén reactie

  • Tiny1946

    Emotie op de peen markt de peen boeren zijn net zoals aardappel boeren
    Zoveel peen zaaien elk jaar meer en meer en dan de schuld geven aan de boycot en dan aan de bel trekken voor een vergoeding als we dat allemaal gaan doen is het eind zoek, de peen boer heeft zelf peen gezaaid dan moet hij zelf voor de gevolgen opdraaien. Ik ben tegen het vragen om een aalmoes.

Of registreer je om te kunnen reageren.