Akkerbouw

Achtergrond

Termijnprijs zwakte voor het weekend weer af

De termijnmarkt leverde voor het weekend weer een deel in van de gemaakte koerswinst van de twee voorgaande dagen. Met een prijsverloop van €16,90 naar €16,30 en een slotprijs van €16,40 (-0,70) sloot de termijnmarkt flauw voor het weekend.

Het junicontract daalde naar €17,90 (-0,50). De omzet op de termijnmarkt bleef vrijdag beperkt tot 80 contracten. De openstaande positie breidt weer gestaag uit en steeg naar 5419 (+27) contracten. Na de flauwe start in de eerste dagen van het nieuwe jaar en de opleving in het midden van vorige week lijkt de termijnprijs te stabiliseren tussen 16 en 17 euro. De notering van Belgapom bleef stabiel op 12 euro.

In Frankrijk werd nog een fractie van de Bintje-notering geschaafd, SNM noteerde €11,80 (-0,20) en voor de overige fritesrassen 13 euro. De activiteiten in de effectieve markt lijken geleidelijk toe te nemen, hoewel verwerkers zich nog niet laten zien in de markt voor vrije aardappelen. Na het afgelopen weekend lijken we in het westen van Europa afscheid te gaan nemen van de voor deze tijd van het jaar abnormaal zachte weersomstandigheden. Vanuit Rusland en Scandinavië lijkt het koude weer meer en meer invloed te gaan krijgen in het westen van Europa.

Handelsrange termijnmarkt: 16 - 18 euro.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.