Akkerbouw

Achtergrond

Uienprijzen zakken zonder drukkend aanbod

De telersbeurs Goes gaf vandaag met de uiennoteringen een signaal af dat het momenteel wat minder loopt met de verkoop af boerderij, overigens zonder een stemming te vermelden. Van echt gekelderde uienprijzen is geen sprake, maar de 75 cent daling van de notering voor de categorie 60% grof naar 15 tot 16,50 euro zegt genoeg.

Er staat druk op de baalprijs, vooral vanwege de geringe kooplust bij exporteurs. Afzet in het buitenland zou stagneren bij het huidige vrij hoge prijspeil, na een zo voortvarend begin van het exportseizoen. Aanboddruk van sorteerders is er ondanks hun grote verwerkingscapaciteit eigenlijk niet. De aanvoer van uien is klein, want de rooiomstandigheden zijn in het zuidwesten nog allerminst optimaal.

Prognose: prijsdaling

Of registreer je om te kunnen reageren.