Akkerbouw

Achtergrond laatste update:9 sep 2013

Prijsdaling voor peen in een rustige markt

De buitenlandse vraag naar peen is matig. Binnen Europa zijn de meeste landen momenteel zelfvoorzienend. Export naar verre bestemmingen, zoals Rusland en (via België) Afrika kan er niet voor zorgen dat de prijs standhoudt.

Veldgewas haalt een niveau van 12 euro per 100 kilo. De grovere peen wordt gaandeweg ook beter verkrijgbaar, zodat het verschil met de fijnere sortering wegvalt. Grove is hooguit 1 à 2 euro duurder. Invloed van droogte is op de stemming maar beperkt.

Anders dan vorig seizoen is er nog weinig leven in de brouwerij voor wat betreft de bevoorrading van de bewaring. Telers wachten tot de inkopers van de koelhuizen uit de startblokken komen. Die zijn nog afwachtend. Eind september is meer actie te verwachten.

Prognose: prijsdruk.

Of registreer je om te kunnen reageren.