Akkerbouw

Achtergrond

Uienteler droomt van hoge prijs, handel wacht af

Hoewel het nog even duurt voordat de zaaiuien worden geoogst, dromen telers al van hoge prijzen.

Dit wordt gevoed door het feit dat onlangs de eerste partijen zijn verkocht voor 14 tot 15 cent per kilo af land. De handel wacht nu af. Eerst maar eens zien wat er gaat groeien, want het duurt nog wel twee tot drie weken voordat de vroegste percelen kunnen worden geoogst. En dan zullen deze uien waarschijnlijk nog niet zo grof zijn.

In september zal de oogst pas echt op gang komen. De handel vindt het nog te vroeg om daarop in te spelen, al is er natuurlijk al wel een behoorlijke hoeveelheid van te voren vastgelegd. Ondertussen gaan de plantuien in rap tempo van de hand. Woensdag is er weer een boot geladen voor Senegal en dat zorgt ervoor dat de markt weer helemaal 'leeg' is. Het is dan ook spannend hoe de overgang tussen de laatste plantuien en de nieuwe zaaiuien gaat verlopen. Al met al zijn de vooruitzichten voor de uienprijs heel goed.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.