Akkerbouw

Achtergrond

Zeer vaste handelsweek termijnmarkt aardappelen

Met een slotprijs van €18,50 sloot de aardappeltermijnmarkt vrijdag een zeer vaste handelsweek af. De termijnmarkt sloot op het hoogste prijsniveau van het nieuwe seizoen.

De omzet was erg hoog met 450 contracten. De handel startte op 18 euro en steeg geleidelijk door naar een top van €18,70. Er werd zeer actief gehandeld door zowel kopers als verkopers. In de afgelopen week steeg de termijnprijs ruim €1,50 en ook de openstaande positie steeg, met bijna vijfhonderd contracten naar een nieuwe hoogste stand van 3.054 contracten.

De groeiontwikkeling van de vroege aardappelen in combinatie met het zeer vaste weerbericht zorgt voor veel stemming in de termijnmarkt. Hierdoor blijft het aanbod van vroege aardappelen in de maand juli beperkt en zullen verwerkers waarschijnlijk pas vanaf augustus een ruimere aanvoer mogen verwachten. Belgapom maakte vrijdag een notering van €22,50 voor Premières bekend. Door het vaste prijsverloop wordt de handelsrange op de termijnmarkt verlegd naar  €17,00-19,50.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.