Akkerbouw

Achtergrond 2 reacties

Veel handel, maar prijs zakt op termijnmarkt

De aardappelsector volgt de weerberichten op de voet. Dat geldt voor de erg vaste dagmarkt vanwege het beperkte aanbod, maar nog meer voor de termijnhandel.

Was vanaf vorige week van meet af aan het standvastige droge, warme weer een aanjager van de Eurex-termijnmarkt, vrijdag kwam er een correctie op de wel erg sterk opgelopen prijs van het aprilcontract. De verwachte neerslag, onweersbuien, te beginnen op woensdag, speelde daarin mee. De terugval kreeg maandagochtend meteen een vervolg. De activiteit op de termijnmarkt was levendig, met nog voordat er een uur verstreken was, al meer 250 verhandelde contracten. Uiteindelijk is de termijnprijs weer terug bij af, nog beneden het peil waarop de hectiek vorige week maandag 15 juli inzette.

Prognose: de prijs stabiliseert.

Laatste reacties

  • info36

    Raar, alles staat te verbranden. Zoveel regen voorspelt men niet. En het blijft tropisch.

  • koestal

    regen brengt nu zegen

Of registreer je om te kunnen reageren.