Akkerbouw

Achtergrond

Termijnprijs aardappelen gestabiliseerd

Na twee flauwe handelsdagen stabiliseerde de termijnmarkt op dinsdag. Er werd gehandeld tussen €18,10 bij de opening, tot een top van €19,20 met een slotprijs van €18,50 (+0,20).

Het aanbod van zowel winst- als verliesname is momenteel weer verwerkt in het prijsniveau. Met een omzet van bijna driehonderd contracten werd er minder actief gehandeld dan in de voorgaande dagen. Het zeer warme weer lijkt zijn greep op de termijnmarkt te hebben verloren nu de regenkansen in de weerberichten zijn toegenomen. De beschikbaarheid van voldoende grondstof blijft voor de industrie echter nog steeds een probleem.

De openstaande positie daalde licht naar 3.721 (-20) contracten. In België werd door PCA/Fiwap 25 euro genoteerd voor de vroege aardappelen. In Duitsland maakte het statistiekbureau van de deelstaten Niedersachsen, Hannover en Weser Ems de areaalprognose bekend voor dit seizoen. Met in totaal 138.848 hectare krimpt het areaal in de drie belangrijkste aardappelproducerende deelstaten 3,32 procent.
Handelsrange termijnmarkt: 17 tot 20 euro.

De Vries & Westermann

Of registreer je om te kunnen reageren.