Akkerbouw

Achtergrond

Rustiger prijsbeweging voor fritesaardappelen

De Belgische fritesgeschikte primeurs houden een stevige notering, maar de prijsstijging remt af. Op dinsdag 23 juli kwam PCA/Fiwap met een kleine verhoging naar 25 euro per 100 kilo. Daarbij merkte het proefcentrum voor de aardappelteelt op dat er sprake is van een weermarkt, waarbij voor de vrije handel wat meer aanbod van telers is vrijgekomen uit vrees voor de gevolgen van onweer (regen).

Het loopt allemaal nog steeds vlot weg, al werkt de industrie vooral met contractleveringen. Het aanbod neemt toe, maar houdt nog niet over. Dat geldt ook voor de aanvoer van importaardappelen uit Duitsland. Het is een probleem om niet alleen voldoende volume te krijgen, maar ook van de gewenste kwaliteit. Grove aardappelen zijn vooralsnog schaars.

Prognose: stabilisatie

Of registreer je om te kunnen reageren.