Akkerbouw

Achtergrond

Prijs plantuien stevig ondanks meer aanbod

De uienmarkt wordt nog beheerst door de plantuien. De prijs blijft ook bij verruimd aanbod overeind. Was vorige week de aanvoer nogal een probleem omdat de droogte het rooien bemoeilijkte, deze dagen komt er meer van het land.

In het Zuidwesten heeft het voldoende geregend om dat mogelijk te maken. Het aanbod wordt goed opgenomen, dankzij voldoende marge bij de verwerkers. De telersprijs hangt tussen 18 en 21 euro per 100 kilo. Dat is de eerste gewichtsnotering (naast de prijs per hectare) van de beurs Goes. Dat is hoog, dankzij de vrij lange periode tussen de laatste zaai-uien oude oogst en de eerste aanvoer van plantuien. Over twee weken komen de eerste zaai-uien af land. De ontwikkeling daarvan lag achter, maar het gewas haalt flink in.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.