Akkerbouw

Achtergrond

Meer vraag en meer Nederlands aanbod vroege peen

De oogst van vroege peen geteeld onder folie is in Limburg in volle gang. De telersprijs ligt rond 32 euro per 100 kilo. Volgende week zal het aanbod toenemen, maar de wortelen worden vlot verkocht, zodat er weinig zal wijzigen aan het marktevenwicht.

Pas over een week of drie komt naar verwachting peen van de koude grond beschikbaar, te beginnen in de Zeeuwse (en Zeeuws-Vlaamse) regio. In de Flevopolders start het rooien in augustus. Tot nog toe is de gerooide kwaliteit gezien het koude voorjaar verbazend goed.

Bij de huidige prijzen loopt de peen zoals gezegd vlot weg, de uiteindelijke gerooide volumes zullen geen toppers worden. Dat kan leiden tot krap aanbod van grove sortering.

Prognose: prijshoudend.

Of registreer je om te kunnen reageren.