Akkerbouw

Achtergrond laatste update:11 jul 2013

Aardappelprijs op veiling stabiliseert rond 40 cent

De veilingklokprijzen van de aardappelrassen Doré, Frieslander en Eersteling lijken zich op dit moment te stabiliseren op een prijsniveau van rond de 40 cent per kilo.

Dorés brachten dinsdag op de klok van The Greenery zo'n 43 cent per kilo op. Ruim een week geleden lag het prijsniveau van deze aardappelen nog dicht tegen de 70 cent per kilo. Op aardappelveiling Alvantho schommelde de prijs van Doré vorige week tussen 60 en 70 cent per kilo.

Het prijsniveau van Frieslander zakte eind vorige week op The Greenery tot onder de 40 cent per kilo. Een kleiner aanbod de prijsdaling bij dit ras vooralsnog gestopt. Begin deze week wordt op de klok van The Greenery rond de 37 cent per kilo betaald voor dit ras.

In België worden op veiling REO rode en witte Eerstelingen geveild. Vorige week maandag kwam er zo'n 100 ton voor de klok. De markt kon dit aanbod op dat moment niet goed opnemen en de prijs zakte daardoor naar gemiddeld 23 cent per kilo. Daarna herstelde de markt zich en klom het prijsniveau op  naar zo'n 46 cent per kilo begin deze week.

Het prijsniveau van Bildtstar daalt ook deze week, maar de klokprijs ligt op The Greenery nog altijd boven de 80 cent per kilo.

Prognose: stabiel tot lager.

Of registreer je om te kunnen reageren.