Akkerbouw

Achtergrond

Topprijzen voor schaarse aardappelen

De telersbeurs Goes volgde dinsdag wat betreft de aardappelen de stijgende lijn. De nieuwe noteringen voor fritesgeschikte en exportaardappelen kwamen uit op 35 tot 39 euro (+2,50) respectievelijk 35 tot 40 euro (+2,00). Het is naarstig zoeken naar vrije partijen fritesaardappelen, blijkt ook uit de meldingen in het Agriprins-systeem. Veelal zijn hierin de jongste opgegeven transacties tussen teler en verwerker dan ook nog niet bevestigd. De Belgische Bintje-notering van PCA/Fiwap is weliswaar uitgebracht, op 35-37,50 euro (+2,75), maar men meldt een minimum aan transacties, evenals voor andere fritesrassen. De export richting België en het Verenigd Koninkrijk kan nog veel aardappelen gebruiken, maar de koek raakt op.

Prognose: prijs stijgt.

Of registreer je om te kunnen reageren.