Akkerbouw

Achtergrond 1 reactie

Termijnmarkt herstelt van prijsdaling in afgelopen weken

Na de forse dalingen in de afgelopen twee weken werd woensdag op de aardappeltermijnmarkt duidelijk koers in de andere richting gezet. Waar dinsdag de termijnprijs bij het slot nog weer net onder de 15 euro-grens zakte, stonden de noteringen de hele dag boven deze grens.

Met een opening op 15,00 euro werd langzaam en met weinig omzet aan het begin van de handelsdag, de weg naar boven ingezet om bij het slot uit te komen op een notering van €15,50. Dat is 70 cent hoger ten opzichte van dinsdag.

De weersvooruitzichten blijven goed voor de aardappels. In het weekend kan er nog wat neerslag vallen, maar daarna lijkt het overwegend droog te worden, met temperaturen net boven de 20 graden Celsius. Maar met een daling van €2,80 in de afgelopen twee weken ging de prijs voor de nieuwe oogst in dit stadium van de markt al te snel en te hard naar beneden. Ondanks de goede vooruitzichten kan de markt daardoor toch wat herstellen. Tot er proefrooiingen gedaan zijn en er met iets meer zekerheid iets gezegd kan gaan worden over de opbrengsten voor dit seizoen, zullen we het moeten doen met de areaalverwachtingen en de weerberichten.

De Vries & Westermann

Eén reactie

Of registreer je om te kunnen reageren.