Akkerbouw

Achtergrond

Kalme markt voor de vroege peen

De laatste restanten peen oogst 2012 worden momenteel uit de koelhuizen geschraapt. Deze middelfijne (100-300 gram) en grovere wortelen brengen 38 euro per 100 kilo op voor de beste kwaliteit en 3 tot 4 euro minder voor de matige.

Voor het overige is men op de nu nog dure nieuwe peen aangewezen. De markt is kalm. Pas eind volgende week begint men met rooien in de Duitse Palts en kan er in Nederland in Limburg wat onder folie geteelde  peen komen. Spaanse peen is gezien de extra transportkosten niet meer interessant. Frankrijk levert peen gewassen en gesorteerd, verpakt in big bags voor ca. 48 euro franco Duitsland. Duitse inkopers hebben zich echter tijdig voorzien van voldoende vroege peen uit Israël, beducht voor hoge prijzen voor de Europese nieuwe oogst.

Prognose: rustig.

Of registreer je om te kunnen reageren.