Akkerbouw

Achtergrond

Aardappelprijs blijft hangen rond 30 euro

De handel in aardappelen van de oogst 2012 lijkt langzaam maar zeker uit te doven. De Belgische Bintje-notering van PCA/Fiwap werd dinsdag 25 juni wel uitgebracht, op 20 tot 25 euro, maar met de kanttekening dat er nog maar sporadisch gehandeld wordt.

De verlaging van het prijspeil met maar liefst 9 euro voor deze laatste notering van het seizoen van PCA/Fiwap komt dan ook harder over dan de praktijk rechtvaardigt. Bureau Aardappelmarkt informatie geeft aan dat de verkopen van restanten mindere kwaliteit Bintjes rond 20 euro opbrengt. Echter, de overige frietrassen brachten eind vorige week gemiddeld nog rond de 30 euro op, afgaande op de meldingen in het Agriprins systeem, die voor de helft meeleveraardappelen betroffen. Daarin is niet veel wijziging gekomen en pas medio juli komen de eerste fritesgeschikte nieuwe aardappelen ter beschikking. Goes hield het dinsdagmiddag op een rustige marktstemming, met noteringen voor fritesgeschikt à 25,00-32,50 (-6,25) en export 30,00-33,00 (-4,50).

Prognose: prijs stabiliseert.

Of registreer je om te kunnen reageren.